Informator za prijem novih članova u
Udruženje likovnih umetnika Niša - LUNA


    Udruženje je središte kako likovnih stvaralaca, tako i ostalih poklonika likovne umetnosti različitih tematskih opredeljenja i tehnika stvaranja. Udruženje se sastaje svakog prvog ponedeljka u mesecu u 18 h, sem meseca jula i avgusta (zbog godišnjih odmora), u Galeriji NKC-a (Niškog Kulturnog Centra) ul. Bul. dr. Zorana Đinđića 37. Pomeranje sastanka je izuzetno za drugi ponedeljak u mesecu, ako se pada neki od državnih ili verskih praznika ili zbog nekih drugih razloga.

    Za prijem u Udruženje treba doneti nekoliko svojih radova na uvid komisiji za prijem. Članarina iznosi 150,00 din. za mesec dana. Novi član je dužan da plati za šest meseci unapred, što iznosi 900 din., počev od meseca u kojem se učlanjuje.
Za prezentaciju Vas i vaših radova na našem internet sajtu uplata je 600 din., (5 slika po vašem izboru).

    Takođe, je potrebno poneti i jednu fotografiju veličine kao za ličnu kartu, radi dobijanja članske karte. Dobijanjem članske karte postajete punopravni član, sa svim pravima i obavezama propisanim Statutom Udruženja.

    Kao član Udruženja stičete pravo na učešće kako kolektivnih, tako i na samostalne izložbe, kao i za izložbu REPUBLIČKE SMOTRE LIKOVNOG STVARALAŠTVA AMATERA SRBIJE, na kojoj učestvuju najuspešniji članovi LUNE, a koja se održava svake godine (počev od 1980.).

    Detaljnija obaveštenja o pravilima i dužnostima Udruženja možete pročitati u Statutu Udruženja.

    Takođe, se možete obratiti i članovima za obaveštenja i rad našeg Udruženja.

     U svakom slučaju naše Udruženje ima dve osnovne harmonizovane koordinate: u stvaralačkom opredeljenju - dostići najviši umetnički izraz i doživljaj, a u društvenom - geslo: sreća je raditi, družiti se, pomagati jedan drugome, uživati u stvaralačkom radu, svome i drugih članova...

Home - LUNA
Naslovna